Wijnen Henri Petre Izegem - West-Vlaanderen - gespecialiseerde wijnhandel

Advies bij uw wijnkeuze

Wijn is een nobele drank, gemaakt om van te genieten bij een heerlijke maaltijd, met mensen die u graag ziet. Net daarom adviseren wij u graag wanneer u uw wijnkelder wenst aan te vullen. Het juiste advies en een persoonlijk contact zorgen voor een perfecte wijn op uw tafel.
In onze wijnhandel staat een ploeg hooggekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers voor u klaar die de klanten professioneel advies en uitstekende uitleg bij de wijnen verlenen. Dankzij de ervaring in ons wijndomein in Bordeaux reikt onze kennis van het product wijn van de wijngaard via de wijnkelder tot in het glas.

Vraag ons advies
Wijnen Henri Petre Izegem - West-Vlaanderen - gespecialiseerde wijnhandel

Dé referentie in Vlaanderen voor Franse wijnen

Zaakvoerder Thomas Pêtre is al de tweede generatie bedrijfsleider van deze bloeiende wijnhandel. In 2001 nam hij het roer over van zijn vader Henri Pêtre, de oprichter van het bedrijf die Wijnen Henri Pêtre op de kaart zette. Hij leidde de firma binnen in een nieuwe fase van groei en internationalisering.

Lees verder over onze geschiedenis
Wijnen Henri Petre Izegem - West-Vlaanderen - gespecialiseerde wijnhandel

Château de Set

De grootte van de wijngaard zegt niet altijd alles over de kwaliteit van de wijnen. En dat in de regio van Bordeaux en meer bepaald in Saint-Emilion een kleine wijngaard ook grote wijnen kan voortbrengen, bewijst Château de Set. Dit wijndomein van amper anderhalve hectare groot is sinds 2008 in handen van Thomas Pêtre. Thomas werkt met het klassieke terroir en de typische druiven van de regio. Maar zijn no-nonsense aanpak en zijn jeugdige, soms gedurfde en frisse stijl zijn een verademing en een verrijking voor één van de meest prestigieuse appellaties van de hele Bordeauxregio.

- Dirk De Mesmaeker -

Lees verder
grapes

A glass of wine won't give you all answers
but it will help you forget some questions

Schrijf je in op onze nieuwsbrief